PetriePetrie maakt eerste klas paardrijlaarzen voor ruiters die hun aandacht willen richten op het paardrijden. De perfect passende rijlaarzen sluiten aan, knellen niet en zijn essentieel voor het contact tussen ruiter en paard. Daarnaast maken rijlaarzen de outfit compleet en de look subliem.

Op CustumizeYourBoots.nl maak je online jouw unieke Petrie paardrijlaars. Kies uit allerlei modellen, kleuren, leer en accessoires. Alles is mogelijk. Of je nou kiest voor een klassieke laars met subtiele aanpassingen of een moderne laars helemaal in eigen stijl! Met Customize your boots maak je zelf een uniek ontwerp.

Mooie rijlaarzen vervolmaken elke stijl. De basis bestaat uit een uitmuntende kwaliteit en perfecte pasvorm. Maar kwaliteit is niet genoeg. Rijlaarzen onderstrepen een karakter of maken een statement. Zo dragen we bescheiden bij aan het presenteren van ieders persoonlijkheid.

In de werkplaats werken vakmensen op ambachtelijke wijze aan de rijlaarzen. Er komen veel handelingen aan te pas. In de beginfase gaan ze ontwerpen. Ze beoordelen elk ontwerp op functionaliteit en draagbaarheid. Daarna gaan ze over tot de productie van een paar rijlaarzen, dan wordt het patroon op de snijtafel geprojecteerd en uitgesneden, eventueel bewerkt met speciale afwerkingswensen en gestikt tot de schacht. 

Vervolgens plakken of naaien ze de zool vast, afhankelijk van het model. De volgende stap is het vormen naar het been, voor een perfecte pasvorm. Is dit gebeurd dan voeden en poetsen ze het leer met speciale crème. Het hele proces bestaat uit 280 handelingen, waarvan er veel handmatig zijn.

Voor vragen of een vrijblijvend advies bent u van harte welkom in de winkel.